Moodle
  1. Moodle
  2. MDL-10872

Shortcuts does not work properly in IE can not get Polish characters in HTML Editor

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor Minor
    • Resolution: Won't Fix
    • Affects Version/s: 1.8
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: HTML Editor (TinyMCE)
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Internet Explorer 6 and 7
    • Affected Branches:
      MOODLE_18_STABLE
    • Rank:
      3802

      Description

      Can't get polish characters in HTML Editor using IE. For example pressing Alt + L displays a window for Ctrl + Alt + L but not our polish "?" character. Firefox works OK.

        Activity

        Hide
        Michalis Kamburelis added a comment -

        I can confirm this, IE seems to mistakenly treat presses like Alt+L as Ctrl+Alt+L. There is a workaround, in case someone finds it useful:

        In file /moodle/lib/editor/htmlarea/htmlarea.php, the line 2205 number (as of Moodle 1.8.4+ on 2008-02-23) says currently

        } else if (ev.ctrlKey && ev.altKey)

        { A "brutal" workaround for this bug is to change this line to }

        else if (ev.ctrlKey && ev.altKey && (!HTMLArea.is_ie)) {

        This disables Ctrl+Alt+* shortcuts under IE, but at least Polish characters work Ok. Non-IE browsers are not affected.

        Show
        Michalis Kamburelis added a comment - I can confirm this, IE seems to mistakenly treat presses like Alt+L as Ctrl+Alt+L. There is a workaround, in case someone finds it useful: In file /moodle/lib/editor/htmlarea/htmlarea.php, the line 2205 number (as of Moodle 1.8.4+ on 2008-02-23) says currently } else if (ev.ctrlKey && ev.altKey) { A "brutal" workaround for this bug is to change this line to } else if (ev.ctrlKey && ev.altKey && (!HTMLArea.is_ie)) { This disables Ctrl+Alt+* shortcuts under IE, but at least Polish characters work Ok. Non-IE browsers are not affected.
        Hide
        Michael de Raadt added a comment -

        Thanks for reporting this issue.

        We have detected that this issue has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported.

        If you believe that this issue is still relevant to current versions (2.1 and beyond), please comment on the issue. Issues left inactive for a further month will be closed.

        Michael d;

        lqjjLKA0p6

        Show
        Michael de Raadt added a comment - Thanks for reporting this issue. We have detected that this issue has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported. If you believe that this issue is still relevant to current versions (2.1 and beyond), please comment on the issue. Issues left inactive for a further month will be closed. Michael d; lqjjLKA0p6
        Hide
        Pawel Suwinski added a comment -

        Moodle 1.9.5 (htmlArea v3.0), IE8,IE9 - bug is still haunting. Maybe this is not the strict answer to question about this bug in moodle2.1 but I was struggling with it today. I used Michalis' workaround (thanks) to solve the problem.

        Show
        Pawel Suwinski added a comment - Moodle 1.9.5 (htmlArea v3.0), IE8,IE9 - bug is still haunting. Maybe this is not the strict answer to question about this bug in moodle2.1 but I was struggling with it today. I used Michalis' workaround (thanks) to solve the problem.
        Hide
        Michael de Raadt added a comment -

        Thanks for reporting this issue.

        We have detected that this issue has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported.

        If you believe that this issue is still relevant to current versions (2.3 and beyond), please comment on the issue. Issues left inactive for a further month will be closed.

        Michael d;

        4d6f6f646c6521

        Show
        Michael de Raadt added a comment - Thanks for reporting this issue. We have detected that this issue has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported. If you believe that this issue is still relevant to current versions (2.3 and beyond), please comment on the issue. Issues left inactive for a further month will be closed. Michael d; 4d6f6f646c6521
        Hide
        Michael de Raadt added a comment -

        I'm closing this issue as it has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported.

        If you still believe this is an issue in supported versions, please report a new issue.

        Show
        Michael de Raadt added a comment - I'm closing this issue as it has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported. If you still believe this is an issue in supported versions, please report a new issue.

          People

          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved: