Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-14590

Messages: HTML-Editor Spell Checking not working

    XMLWordPrintable

    Details

    • Affected Branches:
      MOODLE_18_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_18_STABLE, MOODLE_19_STABLE

      Description

      I suspect there is some small typo somewhere but don't have a chance at the moment to troubleshoot it further. I have not tested to see if the same behavior is occurring in 1.9 or beyond. By chance I had a former student (thanks Topher!) ask me if he could use the spell checker in messages the way he does in the forum. When I went to test that functionality I discovered it was not working on the production site. I tested it on my local install and saw the same thing.

      To replicate, make sure the site has aspell enabled. Verify aspell works in other contexts (in forum, editing a course description, etc.). Go in to messaging settings and choose to use the HTML Editor. Begin typing a message with a misspeled word. Click on the spell check button. I did not get any response by clicking on the spell check button.

      Peace - Anthony

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            scyrma Mathieu Petit-Clair
            Reporter:
            aborrow Anthony Borrow
            Tester:
            Anthony Borrow
            Participants:
            Component watchers:
            Andrew Nicols, Jun Pataleta, Michael Hawkins, Shamim Rezaie, Simey Lameze, Amaia Anabitarte, Carlos Escobedo, Ferran Recio, Sara Arjona (@sarjona), Víctor Déniz Falcón
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:
              Fix Release Date:
              15/May/08