Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Blocker Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 2.0
    • Fix Version/s: 2.0
    • Component/s: Wiki (2.x)
    • Labels:
      None
    • Database:
      MySQL
    • Difficulty:
      Easy
    • Affected Branches:
      MOODLE_20_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_20_STABLE
    • Rank:
      26916

      Description

      When trying to add a wiki into a course, once teacher click "save and display" from within the Wiki settings page, the following error appears:

      Fatal error: Class 'moodleform' not found in /var/www/moodle20/mod/wiki/create_form.php on line 27

      Moodle 2.0 Preview 4+ (Build: 20100712)

        Activity

        Hide
        Eric Klopfer added a comment -

        I am having a similar issue. I don't get any kind of exception, but I get a completely blank page when I try to go to the newly created wiki. Not a blank wiki page, but a blank page.

        Show
        Eric Klopfer added a comment - I am having a similar issue. I don't get any kind of exception, but I get a completely blank page when I try to go to the newly created wiki. Not a blank wiki page, but a blank page.
        Hide
        Eric Klopfer added a comment -

        I turned debugging on and tried accessing the wiki again. It returns this error
        Fatal error: Class 'moodleform' not found in /var/www/moodle/mod/wiki/create_form.php on line 27

        Show
        Eric Klopfer added a comment - I turned debugging on and tried accessing the wiki again. It returns this error Fatal error: Class 'moodleform' not found in /var/www/moodle/mod/wiki/create_form.php on line 27
        Hide
        Helen Foster added a comment -

        Andrea and Eric, thanks for reporting this issue. Increasing the priority and hoping that it can be fixed soon.

        Show
        Helen Foster added a comment - Andrea and Eric, thanks for reporting this issue. Increasing the priority and hoping that it can be fixed soon.
        Hide
        Rossiani Wijaya added a comment -

        Thanks Andrea and Eric for reporting.

        Attaching patch to fixed the issue.

        Show
        Rossiani Wijaya added a comment - Thanks Andrea and Eric for reporting. Attaching patch to fixed the issue.
        Hide
        Rossiani Wijaya added a comment -

        commit patch to 2.0.

        Show
        Rossiani Wijaya added a comment - commit patch to 2.0.
        Hide
        Eric Klopfer added a comment -

        Applied the patch and it works for me.

        Show
        Eric Klopfer added a comment - Applied the patch and it works for me.

          People

          • Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            4 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved: