Moodle
  1. Moodle
  2. MDL-24448

Lesson questions without answers causing problems in Lesson Demo

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Major Major
    • Resolution: Won't Fix
    • Affects Version/s: 2.0
    • Fix Version/s: 2.0.10
    • Component/s: Lesson
    • Labels:
      None
    • Affected Branches:
      MOODLE_20_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_20_STABLE
    • Rank:
      453

      Description

      Either the code needs to change, or we need to add some answers to a few questions in the Lesson Demo. I only looked at a MC questions in Lesson-Basic parts in QA.

      Basically Lesson gets into an endless loop with a continue button for a student or a teacher in preview mode when it is on a MC question with no answer. And of course this is only possible when a existing lesson like Lesson-Basic parts exists. I have noticed for the first time a *Required on two answers in a MC question in a lesson.

      In 1.9.9 and earlier, a MC question without an answer1, would display a continue button. When pressed this action would take the user to the next page in the edit order. I do not remember if it scores the question in custom or non-custom scoring mode in 1.9.9 . If the teacher skipped answer1 and recorded something in answer2, Lesson would ignore it and only put up the continue button.

      In the Lesson-Basic parts demo, there are several multiple choice questions that intentionally do not have an answer. Thus the lesson does not work.

      In QA I only put in an answer in the first "required" slot. It did not like it and kicked it back telling me I had missed a required field.

      Willing to be part of a solution to edit the Lesson to solve this issue.

        Activity

        Hide
        Chris Collman added a comment -

        Does backup and restore work in RC? I just downloaded the Demo on QA (hopefully noone made any major changes). The only backup file I saw was the one I made, I sort of expected to see an older one. Legacy files were empty. .I could not see any files in the Demo course and probably am blind and dense. No time left to read the new files documentation. So much to learn...again.

        I will see if my downloaded backup will restore to my localhost Moodle RC 2.0 sometime "soon". I will make minimal changes to the Lesson section and attach it here.

        Show
        Chris Collman added a comment - Does backup and restore work in RC? I just downloaded the Demo on QA (hopefully noone made any major changes). The only backup file I saw was the one I made, I sort of expected to see an older one. Legacy files were empty. .I could not see any files in the Demo course and probably am blind and dense. No time left to read the new files documentation. So much to learn...again. I will see if my downloaded backup will restore to my localhost Moodle RC 2.0 sometime "soon". I will make minimal changes to the Lesson section and attach it here.
        Hide
        Michael de Raadt added a comment -

        Thanks for reporting this issue.

        We have detected that this issue has been inactive for over a year. It was reported as affecting versions that are no longer supported.

        If you believe that this issue is still relevant to current versions (2.5 and beyond), please comment on the issue. Issues left inactive for a further month will be closed.

        Michael d.

        TW9vZGxlDQo=

        Show
        Michael de Raadt added a comment - Thanks for reporting this issue. We have detected that this issue has been inactive for over a year. It was reported as affecting versions that are no longer supported. If you believe that this issue is still relevant to current versions (2.5 and beyond), please comment on the issue. Issues left inactive for a further month will be closed. Michael d. TW9vZGxlDQo=
        Hide
        Michael de Raadt added a comment -

        I'm closing this issue as it has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported.

        This is being done as part of a bulk annual clean-up of issues.

        If you still believe this is an issue in supported versions, please create a new issue.

        Show
        Michael de Raadt added a comment - I'm closing this issue as it has been inactive for over a year has been recorded as affecting versions that are no longer supported. This is being done as part of a bulk annual clean-up of issues. If you still believe this is an issue in supported versions, please create a new issue.

          People

          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved: