Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-30368

Bug on export to portfolio through student's forum post

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 2.2
    • Fix Version/s: 2.2
    • Component/s: Forum, Portfolio
    • Labels:
    • Testing Instructions:
      Hide

      This test requires the following:

      Portfolios and the Box.net, Flickr and Picasa portfolio plugins enabled for the site
      A forum activity containing a post by a student with an image attached
      Box.net, Flickr and Picasa accounts for use in testing
      1. Login as the student and access the forum post.
      2. Try exporting the post, selecting Box.net as the portfolio.
      3. Check that both the post and attachment are exported correctly to Box.net.
      4. Try exporting the attachment, selecting Flickr as the portfolio.
      5. Check that the image is exported correctly to Flickr.
      6. Try exporting the attachment again, selecting Picasa as the portfolio.
      7. Check that the image is exported correctly to Picasa.

      Show
      This test requires the following: Portfolios and the Box.net, Flickr and Picasa portfolio plugins enabled for the site A forum activity containing a post by a student with an image attached Box.net, Flickr and Picasa accounts for use in testing 1. Login as the student and access the forum post. 2. Try exporting the post, selecting Box.net as the portfolio. 3. Check that both the post and attachment are exported correctly to Box.net. 4. Try exporting the attachment, selecting Flickr as the portfolio. 5. Check that the image is exported correctly to Flickr. 6. Try exporting the attachment again, selecting Picasa as the portfolio. 7. Check that the image is exported correctly to Picasa.
    • Affected Branches:
      MOODLE_22_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_22_STABLE
    • Pull from Repository:
    • Pull Master Branch:

      Description

      This was performed on a "public" Qa site, but not qa.moodle.net.

      Steps 4,5 and Steps 6,7 worked,

      However Steps 1,2,3 testing box.net export for the forum post did not work

      Even though box.net was working for exporting the attachment, when i tried to export the post I got the error:

      "Sorry, but there are no available portfolios for you to export to"
      and link to http://docs.moodle.org/21/en/error/portfolio/noavailableplugins

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Issue Links

              Activity

              Hide
              ankit_frenz Ankit Agarwal added a comment -

              Hi,
              Patch looks good.
              Just to note, the export will have broken attachment links. I guess this should be mentioned in the Docs.
              Thanks

              Show
              ankit_frenz Ankit Agarwal added a comment - Hi, Patch looks good. Just to note, the export will have broken attachment links. I guess this should be mentioned in the Docs. Thanks
              Hide
              rwijaya Rossiani Wijaya added a comment -

              Submitting for integration review.

              Show
              rwijaya Rossiani Wijaya added a comment - Submitting for integration review.
              Hide
              nebgor Aparup Banerjee added a comment -

              Thanks, this has been integrated into master.

              (ps: weird that the last commit was logged but didn't reflect in the code
              62e71954 portfolio/type/boxnet/lib.php (mjollnir_ 2008-11-11 19:54:50 +0000 246) return array(PORTFOLIO_FORMAT_FILE); // don't support rich html, it breaks links

              )

              Show
              nebgor Aparup Banerjee added a comment - Thanks, this has been integrated into master. (ps: weird that the last commit was logged but didn't reflect in the code 62e71954 portfolio/type/boxnet/lib.php (mjollnir_ 2008-11-11 19:54:50 +0000 246) return array(PORTFOLIO_FORMAT_FILE); // don't support rich html, it breaks links )
              Hide
              nebgor Aparup Banerjee added a comment -

              seems to work for me - up for QA testing.

              Show
              nebgor Aparup Banerjee added a comment - seems to work for me - up for QA testing.
              Hide
              stronk7 Eloy Lafuente (stronk7) added a comment -

              The master fixes corresponding to this issue have been sent upstream. Fixes for other branches (19, 20, 21 stable) will be sent in the very-next days.

              Thanks for the hard work! Closing, ciao

              Show
              stronk7 Eloy Lafuente (stronk7) added a comment - The master fixes corresponding to this issue have been sent upstream. Fixes for other branches (19, 20, 21 stable) will be sent in the very-next days. Thanks for the hard work! Closing, ciao

                People

                • Votes:
                  0 Vote for this issue
                  Watchers:
                  1 Start watching this issue

                  Dates

                  • Created:
                    Updated:
                    Resolved:
                    Fix Release Date:
                    5/Dec/11