Moodle
  1. Moodle
  2. MDL-3604

unable to restore cloze-type questions in Quiz

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Critical Critical
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 1.5
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Quiz
    • Labels:
      None
    • Environment:
      All
    • Affected Branches:
      MOODLE_15_STABLE
    • Rank:
      7602

      Description

      If a Quiz contains questions of the Embedded answers (Cloze) type, and that quiz is backed-up, upon restoring the quiz, it becomes impossible to use it again. Any attempt to preview or do the quiz results in the displaying of 2 error messages: Error: Missing question options! and Could not load question options.

      Furthermore, if the teacher edits the Quiz, it IS possible to preview the other questions in the Quiz, but NOT the Cloze-type questions (same error messages get displayed).

      Joseph

        Activity

        Hide
        Martin Dougiamas added a comment -

        From Gustav Delius (gwd2 at york.ac.uk) Saturday, 25 June 2005, 12:26 AM:

        Julian, do you have any idea why this might be happening?

        From Julian Sedding (jps502 at york.ac.uk) Tuesday, 28 June 2005, 08:52 PM:

        @Joseph:

        if you just want the question in the restored course, then you need to update to the latest CVS version, create a new backup and restore that.

        @Gustav:

        The backup and restore scripts weren't updated to the new cloze DB model. I fixed that for backing up and restoring the questions now, however, I haven't done the restoring of states yet. Also the pre15 restore script isn't up to date yet, which results in incompatible backup files. I don't know anything about the pre 15 backup/restore, so I prefered not to touch that.

        From Gustav Delius (gwd2 at york.ac.uk) Thursday, 14 July 2005, 09:52 PM:

        Can you please liase with Eloy to get this fixed. This is critical.

        From Gustav Delius (gwd2 at york.ac.uk) Monday, 20 March 2006, 04:11 AM:

        I think this is now fixed.

        Show
        Martin Dougiamas added a comment - From Gustav Delius (gwd2 at york.ac.uk) Saturday, 25 June 2005, 12:26 AM: Julian, do you have any idea why this might be happening? From Julian Sedding (jps502 at york.ac.uk) Tuesday, 28 June 2005, 08:52 PM: @Joseph: if you just want the question in the restored course, then you need to update to the latest CVS version, create a new backup and restore that. @Gustav: The backup and restore scripts weren't updated to the new cloze DB model. I fixed that for backing up and restoring the questions now, however, I haven't done the restoring of states yet. Also the pre15 restore script isn't up to date yet, which results in incompatible backup files. I don't know anything about the pre 15 backup/restore, so I prefered not to touch that. From Gustav Delius (gwd2 at york.ac.uk) Thursday, 14 July 2005, 09:52 PM: Can you please liase with Eloy to get this fixed. This is critical. From Gustav Delius (gwd2 at york.ac.uk) Monday, 20 March 2006, 04:11 AM: I think this is now fixed.
        Hide
        Michael Blake added a comment -

        assign to a valid user

        Show
        Michael Blake added a comment - assign to a valid user

          People

          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved: