Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-36215

Course blogs navigation link is bad if groups are enabled

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 2.2.3, 2.3.2, 2.4.1, 2.5
    • Fix Version/s: 2.3.5, 2.4.2
    • Component/s: Blog, Navigation
    • Labels:
    • Testing Instructions:
      Hide
      1. Log in as an admin
      2. Create a course and set group mode to separate and forced.
      3. Enrol some users
      4. Auto-create two groups
      5. Log out
      6. Log in as a student of the course
      7. Browse to the course
      8. Under navigation browse to Course > Participants > Course blogs.
      9. Make sure you arrive at a page using the groupid param and that you are within the course still.
      Show
      Log in as an admin Create a course and set group mode to separate and forced. Enrol some users Auto-create two groups Log out Log in as a student of the course Browse to the course Under navigation browse to Course > Participants > Course blogs. Make sure you arrive at a page using the groupid param and that you are within the course still.
    • Affected Branches:
      MOODLE_22_STABLE, MOODLE_23_STABLE, MOODLE_24_STABLE, MOODLE_25_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_23_STABLE, MOODLE_24_STABLE
    • Pull Master Branch:
      wip-MDL-36215-m25

      Description

      In a course go to Participants -> Course blogs. It should take you to a URL like blog/index.php?courseid=2 where you can see the course blogs.

      If you have groups enabled, Participants -> Course blogs will still take you to a URL like blog/index.php?courseid=100 but that courseid may or may not exist. This is because when you have groups enabled the URL is supposed to be passing in a groupid and not a course id. In my case, it is passing a groupid of 100, but the blog/index.php is trying to load a course with an id of 100 instead of a group.

      Looking in the blog/index.php it accepts a groupid parameter. If you manually change courseid=100 to groupid=100 it takes you to the correct page.

      This is definitely happening on 2.2.3 and the code looks the same on 2.3.2.

        Attachments

        1. blognav.png
          141 kB
          Andrew Davis

          Activity

            People

            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:
                Fix Release Date:
                11/Mar/13