Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-3958

return error 404 when parameter missing?

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Trivial
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 1.6
    • Fix Version/s: 1.6
    • Component/s: General
    • Labels:
      None
    • Environment:
      All
    • Affected Branches:
      MOODLE_16_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_16_STABLE

      Description

      In the discussion about Google bots hitting Moodle sites quite hard (http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=29319), N Hansen pointed out that there were repeated hits to non-existant URLs such as:

      http://www.glyphdoctors.com/mod/forum/user.php?id=5&user=444&mode=posts

      You can fix this URL by adding &course=1 to the end of it, so I'm guessing that Google has stripped the last parameter as they say on their site that their bot doesn't like dealing with too many of them.

      I'm guessing that (part of) the problem may be that these pages do not return a machine readable error message. Perhaps error404 (or possibly some other) error could be added. I think this might dissuade the various search engine bots and possibly be the 'correct' thing to do.

        Attachments

          Activity

            People

            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              0 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:
                Fix Release Date:
                20/Jun/06