Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-48164

'Reply to email' results in out-of-office replies posted in forum

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Critical
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 2.8
    • Fix Version/s: 2.8.2
    • Component/s: Forum
    • Labels:
    • Testing Instructions:
      Hide

      Apologies, this is going to be a bit fiddly to test. We need to ideally have IMAP testing somehow.

      1. Setup message_inbound and enable the inbound file processor
      2. Login and navigate to private files - copy the address
      Test that standard messages are fine
      1. Send an e-mail to the e-mail address listed - it doesn't have to contain any content
      2. Run the pickup task
        • Confirm that the message was processed correctly (though no attachments will have been found
      Check each of the headers.

      You will need some way to edit your mail headers. I use HeaderToolsLite for Thunderbird.

      1. Send X messages to your inbound file address
      2. Edit each of them in the inbox and for each message, add the following:
        1. Message 1

          X-Autoreply: yes
          

        2. Message 2

          X-Autoreply: no
          

        3. Message 3

          X-Autoreply: x
          

        4. Message 4

          X-Autorespond: yes
          

        5. Message 5

          X-Autorespond: no
          

        6. Message 6

          X-Autorespond: x
          

        7. Message 7

          Auto-Submitted: auto-replied
          

        8. Message 8

          Auto-Submitted: no
          

        9. Message 9

          Auto-Submitted: x
          

        10. Message 10

          Precedence: bulk
          

        11. Message 11

          Precedence: fiddlesticks
          

      3. Run the fetch task.
        • Confirm that the following were let through:
        1. Message 2
        2. Message 5
        3. Message 8
        4. Message 11
      Show
      Apologies, this is going to be a bit fiddly to test. We need to ideally have IMAP testing somehow. Setup message_inbound and enable the inbound file processor Login and navigate to private files - copy the address Test that standard messages are fine Send an e-mail to the e-mail address listed - it doesn't have to contain any content Run the pickup task Confirm that the message was processed correctly (though no attachments will have been found Check each of the headers. You will need some way to edit your mail headers. I use HeaderToolsLite for Thunderbird. Send X messages to your inbound file address Edit each of them in the inbox and for each message, add the following: Message 1 X-Autoreply: yes Message 2 X-Autoreply: no Message 3 X-Autoreply: x Message 4 X-Autorespond: yes Message 5 X-Autorespond: no Message 6 X-Autorespond: x Message 7 Auto-Submitted: auto-replied Message 8 Auto-Submitted: no Message 9 Auto-Submitted: x Message 10 Precedence: bulk Message 11 Precedence: fiddlesticks Run the fetch task. Confirm that the following were let through : Message 2 Message 5 Message 8 Message 11
    • Affected Branches:
      MOODLE_28_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_28_STABLE
    • Pull Master Branch:
      MDL-48164-master
    • Sprint:
      FRONTEND Sprint 16
    • Issue size:
      Small

      Description

      After enabling 'Reply to email' on moodle.org, an out-of-office reply was posted in a forum thread, followed 30 minutes later by another one.

      (The posts were then deleted and the user's notifications temporarily disabled.)

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Votes:
                3 Vote for this issue
                Watchers:
                10 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Fix Release Date:
                  12/Jan/15