Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-53249

Atto internal selection not updating with mouse if more than one editor

    XMLWordPrintable

    Details

    • Testing Instructions:
      Hide

      Please run the following testing instructions both before, and after applying the patch to ensure you understand the issue.
      This needs to be run in multiple browsers, specifically including Firefox.

      1. Go to make a new Page resource.
      2. In the page content box, enter "This is some bold text."
      3. With the mouse, select the word "bold"
      4. Click the bold button.
      5. Confirm the word bold becomes bold
      6. Click in a different part of the sentence.
      7. Confirm that the bold button returns to its unpressed state.
      8. Click in the word bold
      9. Confirm the bold button goes to the pressed state.
      Show
      Please run the following testing instructions both before, and after applying the patch to ensure you understand the issue. This needs to be run in multiple browsers, specifically including Firefox. Go to make a new Page resource. In the page content box, enter "This is some bold text." With the mouse, select the word "bold" Click the bold button. Confirm the word bold becomes bold Click in a different part of the sentence. Confirm that the bold button returns to its unpressed state. Click in the word bold Confirm the bold button goes to the pressed state.
    • Affected Branches:
      MOODLE_29_STABLE, MOODLE_30_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_29_STABLE, MOODLE_30_STABLE
    • Pull Master Branch:
      MDL-53249-master

      Description

      If you go to a page with more than one editor, like adding a Page resource, you see some bad behavior.

      In the second editor (first editor works fine), enter a sentence. Now, using only the mouse, select a part of the middle of the sentence, and try and turn it into a link. When you do, the link appears at the end (where your cursor was).
      Now click around in the sentence. Notice that it still shows the link buttons highlighted, even though you aren't in the link.
      Use shift+arrow keys to select some text and try to link it, should work fine. And if you use the keys to move around, the states will update fine.

      We see this on at least Mac Chrome and Safari. Haven't tried other browsers.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Votes:
                2 Vote for this issue
                Watchers:
                6 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Fix Release Date:
                  14/Mar/16