Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-61156

Enrol users button doesn't work in Internet Explorer 11

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 3.4
    • Fix Version/s: 3.4.2
    • Component/s: Enrolments
    • Labels:
    • Testing Instructions:
      Hide

      Note: Test on Boost and Clean

      1. Open Moodle with IE11
      2. Go to a course.
      3. Make sure manual enrolment module is enabled. (It should be enabled by default)
      4. Go to the Participants list.
      5. Click the "Enrol user" Button.
      6. Select a user.
      7. Click the "Enrol user" Button (in the modal).
      8. The new user should be visible on the participant list.

      Bonus: Test also on Chrome and Firefox to ensure the functionality is still working as usual.

      Show
      Note: Test on Boost and Clean Open Moodle with IE11 Go to a course. Make sure manual enrolment module is enabled. (It should be enabled by default) Go to the Participants list. Click the "Enrol user" Button. Select a user. Click the "Enrol user" Button (in the modal). The new user should be visible on the participant list. Bonus: Test also on Chrome and Firefox to ensure the functionality is still working as usual.
    • Affected Branches:
      MOODLE_34_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_34_STABLE
    • Pull from Repository:
    • Pull Master Branch:
      MDL-61156-master

      Description

      In Moodle 3.4 and using Internet Explorer 11 and CLEAN or MORE theme, the "Enrol selected users and cohorts" button on the Enrol Users window does not do anything.

      To replicate:

      • Open Internet Explorer 11
      • Go to any Moodle course and attempt to enrol users manually (Click Enrol Users from the Users screen in the course). 
      • Search for any user and select them
      • Click the "Enrol selected users and cohorts" button. Nothing happens.

      Several users have reported this issue on the Moodle forum (https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=362289#p1466450) 

      The button works in Chrome. 

      We're running Moodle 3.4 which was recently upgraded from 3.0. I can't give all of the server/install details due to internal security procedures.

        Attachments

        1. enrol_user_ie11.png
          enrol_user_ie11.png
          47 kB
        2. MDL-61156_Boost Theme_Confirmed.png
          MDL-61156_Boost Theme_Confirmed.png
          63 kB
        3. MDL-61156_Clean Theme_Confirmed.png
          MDL-61156_Clean Theme_Confirmed.png
          43 kB
        4. unnamed.png
          unnamed.png
          18 kB
        5. unnamed (1).png
          unnamed (1).png
          26 kB

          Issue Links

            Activity

              People

              • Votes:
                3 Vote for this issue
                Watchers:
                10 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Fix Release Date:
                  19/Mar/18