Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-70600

mod_forum: Unable to post in Forum to All participants when using Visible Groups

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor
    • Resolution: Not a bug
    • Affects Version/s: 3.9.3
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Forum
    • Labels:
      None
    • Affected Branches:
      MOODLE_39_STABLE

      Description

      An error message is displayed when user who is a member of a group attempts to Post to a Forum "All participants" when group mode is set to Visible groups.

      Environment:
      Moodle - 3.9.3+ (Build: 20210108)
      Forum - 2020061501

      Replication:

      1. Create a course.
      2. Enrol four (4) student users.
      3. Create two (2) groups and add members
        • groupA - user1
        • groupB - user2, user3, user4
      4. Turn editing on.
      5. Add a Forum activity and set Group mode to Visible groups.
      6. Log in as user1, go to the course and visit the Forum activity.
      7. In the "Visible groups" drop-down control, select "All participants".
        RESULT: The following message is displayed: You are not able to create a discussion because you are not a member of any group.

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            dobedobedoh Andrew Nicols
            Reporter:
            jebarvia Joshua Ebarvia
            Participants:
            Component watchers:
            Andrew Nicols, Jun Pataleta, Michael Hawkins, Shamim Rezaie, Simey Lameze
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: