Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Critical Critical
    • Resolution: Not a bug
    • Component/s: moodle.org
    • Labels:
      None
    • Rank:
      19956

      Description

      Elena Ivanova from umn.edu reports via email that she is unable to re-register her colleges 1.9 site to update registration
      after clicking the register button, the page goes into an infinite reload loop - i assume while trying to load/submit data to moodle.org

      Can we reproduce this?

        Activity

        Hide
        Jordan Tomkinson added a comment -

        I have a feeling this is due to the 2.1 upgrade on moodle.org - its quite possibly broken the pre 2.0 registration scripts
        I am investigating this..

        Show
        Jordan Tomkinson added a comment - I have a feeling this is due to the 2.1 upgrade on moodle.org - its quite possibly broken the pre 2.0 registration scripts I am investigating this..
        Hide
        Jordan Tomkinson added a comment -

        I'm seeing this as the only error relating to registration in the moodle.org apache error_log:

        Debug: error() is a deprecated function, please call print_error() instead of error()\n* line 836 of /lib/deprecatedlib.php: moodle_exception thrown\n* line 251 of /register/index.php: call to error()
        Show
        Jordan Tomkinson added a comment - I'm seeing this as the only error relating to registration in the moodle.org apache error_log: Debug: error() is a deprecated function, please call print_error() instead of error()\n* line 836 of /lib/deprecatedlib.php: moodle_exception thrown\n* line 251 of /register/index.php: call to error()
        Hide
        Jordan Tomkinson added a comment -

        Installing Moodle 1.9 to test registration...

        Show
        Jordan Tomkinson added a comment - Installing Moodle 1.9 to test registration...
        Hide
        Andrew Davis added a comment -

        In /lib/deprecatedlib.php there is this

        function error($message, $link='') {
            throw new moodle_exception('notlocalisederrormessage', 'error', $link, $message, 'error() is a deprecated function, please call print_error() instead of error()');
        }
        

        /register/index.php is calling this function instead of print_error(). Note that /register/index.php doesnt seem to exist in my copy of Moodle so its not standard issue core code. Is it something custom that hasn't been updated?

        Show
        Andrew Davis added a comment - In /lib/deprecatedlib.php there is this function error($message, $link='') { throw new moodle_exception('notlocalisederrormessage', 'error', $link, $message, 'error() is a deprecated function, please call print_error() instead of error()'); } /register/index.php is calling this function instead of print_error(). Note that /register/index.php doesnt seem to exist in my copy of Moodle so its not standard issue core code. Is it something custom that hasn't been updated?
        Hide
        Jordan Tomkinson added a comment -

        andrew,

        yes its custom, its the moodle.org site registration script

        Show
        Jordan Tomkinson added a comment - andrew, yes its custom, its the moodle.org site registration script
        Hide
        Jordan Tomkinson added a comment -

        I am unable to reproduce Elena's problem.
        Registration and re-registration works fine from Moodle 1.9.13

        Elena, are you able to provide more technical details regarding the issue?
        Is there anything in the webserver error log when you try to register?

        Show
        Jordan Tomkinson added a comment - I am unable to reproduce Elena's problem. Registration and re-registration works fine from Moodle 1.9.13 Elena, are you able to provide more technical details regarding the issue? Is there anything in the webserver error log when you try to register?
        Hide
        Elena Ivanova added a comment -

        I have assumed that this is due to the big size of our production installation. I have tested on the "archive" instances from past semesters (same 1.9.8+ (Build: 20100407)), and the smaller instances/semesters are not giving me any trouble.
        I will check with the developers and report back.

        Show
        Elena Ivanova added a comment - I have assumed that this is due to the big size of our production installation. I have tested on the "archive" instances from past semesters (same 1.9.8+ (Build: 20100407)), and the smaller instances/semesters are not giving me any trouble. I will check with the developers and report back.
        Hide
        Elena Ivanova added a comment -

        ok, I waited for one hour and got it re-registered.
        We did not see anything in logs, I believe.
        So I think this is just due to the large number of stats...

        Courses: 10865
        Users: 136719
        Role assignments: 315517
        Teachers: 89435
        Posts: 611782
        Questions: 927895
        Resources: 268530

        Show
        Elena Ivanova added a comment - ok, I waited for one hour and got it re-registered. We did not see anything in logs, I believe. So I think this is just due to the large number of stats... Courses: 10865 Users: 136719 Role assignments: 315517 Teachers: 89435 Posts: 611782 Questions: 927895 Resources: 268530
        Hide
        Jordan Tomkinson added a comment -

        Issue was due to local environment, marking as not a bug.

        Show
        Jordan Tomkinson added a comment - Issue was due to local environment, marking as not a bug.

          People

          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Development