Moodle Community Sites
  1. Moodle Community Sites
  2. MDLSITE-2020

Moodle.org one email per forum post notifications not always being sent

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Open
    • Priority: Minor Minor
    • Resolution: Unresolved
    • Component/s: moodle.org
    • Labels:
    • Rank:
      46469

      Description

      Recently I have noticed that there are periods of time when I'm not receiving Forum posts. An example of this is today between 3-5pm GMT. This bug report is at the request of Helen from https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=216717 This problem has been noted before but appeared to have been fixed however since Moodle.org was upgraded to 2.4 the problem has resurfaced.

        Activity

        Hide
        Helen Foster added a comment -

        Graham, thanks for your report. Please could you confirm whether the forum emails came after 5pm or not at all?

        I've added forum-email-expert Dan as a watcher hoping he has chance sometime to investigate the problem.

        Show
        Helen Foster added a comment - Graham, thanks for your report. Please could you confirm whether the forum emails came after 5pm or not at all? I've added forum-email-expert Dan as a watcher hoping he has chance sometime to investigate the problem.
        Hide
        Helen Foster added a comment -

        Hmm, I've just received email notification of a post from 2 hours 6 minutes ago and I'm wondering whether the cron takes over 2 hours to run, or perhaps it was sending out the digest emails at the same time?

        Show
        Helen Foster added a comment - Hmm, I've just received email notification of a post from 2 hours 6 minutes ago and I'm wondering whether the cron takes over 2 hours to run, or perhaps it was sending out the digest emails at the same time?
        Hide
        Dan Poltawski added a comment -

        Just looking at the cron times:

        Server Time: Thu, 29 Nov 2012 21:00:41 +0800
        Server Time: Thu, 29 Nov 2012 21:31:13 +0800
        Server Time: Thu, 29 Nov 2012 22:00:40 +0800
        Server Time: Thu, 29 Nov 2012 22:30:23 +0800
        Server Time: Thu, 29 Nov 2012 23:30:54 +0800
        Server Time: Fri, 30 Nov 2012 01:01:04 +0800

        Show
        Dan Poltawski added a comment - Just looking at the cron times: Server Time: Thu, 29 Nov 2012 21:00:41 +0800 Server Time: Thu, 29 Nov 2012 21:31:13 +0800 Server Time: Thu, 29 Nov 2012 22:00:40 +0800 Server Time: Thu, 29 Nov 2012 22:30:23 +0800 Server Time: Thu, 29 Nov 2012 23:30:54 +0800 Server Time: Fri, 30 Nov 2012 01:01:04 +0800
        Hide
        Dan Poltawski added a comment -

        One thing that is related to that, is its around the time Helen sent the '100% pass rate for Moodle 2.4 QA tests' news post and it might've taken longer to do.

        I think that me might have better results by running cron more frequently (less to do each job), so i've increased the frequency. Lets monitor it and see how it goes.

        Show
        Dan Poltawski added a comment - One thing that is related to that, is its around the time Helen sent the '100% pass rate for Moodle 2.4 QA tests' news post and it might've taken longer to do. I think that me might have better results by running cron more frequently (less to do each job), so i've increased the frequency. Lets monitor it and see how it goes.
        Hide
        Graham Stone added a comment -

        Thanks Dan, I'll keep an eye on it and if I notice they stop coming through again I'll report back here.

        Cheers,

        Show
        Graham Stone added a comment - Thanks Dan, I'll keep an eye on it and if I notice they stop coming through again I'll report back here. Cheers,
        Hide
        Graham Stone added a comment -

        Helen, I can confirm that they came through last night so as you say it could be the cron taking to long to run.

        Thanks,

        Show
        Graham Stone added a comment - Helen, I can confirm that they came through last night so as you say it could be the cron taking to long to run. Thanks,
        Hide
        Mary Evans added a comment -

        @Helen
        The reason I was not getting any emails, was because I had mistakenly disabled forum emails in my "Messaging Settings".

        All fixed now.

        Show
        Mary Evans added a comment - @Helen The reason I was not getting any emails, was because I had mistakenly disabled forum emails in my "Messaging Settings". All fixed now.
        Hide
        Helen Foster added a comment -

        Thanks Mary for solving one little mystery. Glad to hear things are fixed now.

        Show
        Helen Foster added a comment - Thanks Mary for solving one little mystery. Glad to hear things are fixed now.
        Hide
        Matteo Scaramuccia added a comment -

        Just for the record, I've missed at least two email:
        1. 'Moodle 2.3.3, 2.2.6 and 2.1.9 are now available'
        2. 'Moodle 2.4 is now available!'
        but not '100% pass rate for Moodle 2.4 QA tests', received about 39 minutes later (reasonable!).
        I've decided to unsubscribe and then re-subscribe to Moodle Announcements.

        Show
        Matteo Scaramuccia added a comment - Just for the record, I've missed at least two email: 1. ' Moodle 2.3.3, 2.2.6 and 2.1.9 are now available ' 2. ' Moodle 2.4 is now available! ' but not ' 100% pass rate for Moodle 2.4 QA tests ', received about 39 minutes later (reasonable!). I've decided to unsubscribe and then re-subscribe to Moodle Announcements .
        Hide
        Matteo Scaramuccia added a comment -

        I must amend my point (2) above: received right now (42 minutes later)... sorry for the noise .

        Show
        Matteo Scaramuccia added a comment - I must amend my point (2) above: received right now (42 minutes later)... sorry for the noise .
        Hide
        Dan Poltawski added a comment -

        Hi Matteo,

        I just checked the logs and saw the email about 2.4 now available being sent to you. Perhaps it'll just take a bit of time to make its way to you

        Dan

        Show
        Dan Poltawski added a comment - Hi Matteo, I just checked the logs and saw the email about 2.4 now available being sent to you. Perhaps it'll just take a bit of time to make its way to you Dan
        Hide
        Dan Poltawski added a comment -

        Ah, lol!

        Show
        Dan Poltawski added a comment - Ah, lol!

          People

          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:

              Development