Uploaded image for project: 'Moodle'
  1. Moodle
  2. MDL-52821

Compliance: Send tool_consumer_instance_description in LTI launch request

    XMLWordPrintable

    Details

    • Testing Instructions:
      Hide
      Prerequisites
      1. A site that is accessible publicly. You can use ngrok for this. If you use ngrok you may want to set up the course and LTI module first, and only after that actually activate ngrok (This will save time as it loads slowly)
      Test
      1. Create an LTI instance in a course
      2. Set its url to http://ltiapps.net/test/tp.php
      3. Open the LTI instance
      4. In the RAW post parameters, look for tool_consumer_instance_description, make sure it is there, with site full name (it must be plain text according to the LTI spec)
      5. Look for tool_consumer_instance_name, make sure it is there with site shortname
      6. In the RAW post parameters, look for tool_consumer_instance_description, make sure it contains your summary
      Show
      Prerequisites A site that is accessible publicly. You can use ngrok for this. If you use ngrok you may want to set up the course and LTI module first, and only after that actually activate ngrok (This will save time as it loads slowly) Test Create an LTI instance in a course Set its url to http://ltiapps.net/test/tp.php Open the LTI instance In the RAW post parameters, look for tool_consumer_instance_description, make sure it is there, with site full name (it must be plain text according to the LTI spec) Look for tool_consumer_instance_name, make sure it is there with site shortname In the RAW post parameters, look for tool_consumer_instance_description, make sure it contains your summary
    • Affected Branches:
      MOODLE_30_STABLE
    • Fixed Branches:
      MOODLE_31_STABLE
    • Pull from Repository:
    • Pull Master Branch:
      MDL-52821-master

      Description

      Failed this test on the compliance suite.

      7: Consumer support

      • 7.3: Can send a tool_consumer_instance_description

      Test says "Value should be plain text"

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                4 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Fix Release Date:
                  23/May/16